Čtenářský klub

Čtenářský klub

Čtenářský klub pro žáky 6.–8. ročníku probíhal od října 2022 do února 2023. Jeho cílem bylo poskytnout dětem příležitost ke čtení v příjemné atmosféře vzájemného setkání nad knihami v době, kdy je venku obvykle nevlídno a chladno. Pro žáky 6. ročníku byl čtenářský klub novým zážitkem, sedmáci a osmáci jej navštěvovali již podruhé nebo potřetí. Vždy je krásné pozorovat, jak se děti zlepšují nejen v samotném čtení, ale také v porozumění textu a v jeho interpretaci. Děti se čtenářského klubu zúčastňovaly rády, jak dokládají jejich vyjádření:

Kamila: Moc se mi líbilo to, že si každý mohl přinést svou knihu. Knihu jsme si mohli půjčit i ve škole. Dobré byly také otázky, které nám paní učitelka pokládala každou hodinu klubu.

Jan: Líbilo se mi, že byly v knihovničce zajímavé knížky. Je smutné, že už to končí.

Richard: Nejvíce se mi líbilo, kolik knížek bylo v knihovně. Paní učitelka byla moc vstřícná, když jsme si chtěli popovídat o knížce. Také se mi líbily otázky, které nám paní učitelka dávala, někdy byly velmi zapeklité. 

Petr: Na čtenářském klubu se mi líbí, že si mohu vzít nějakou sladkost a v klidu se začíst do knihy.

Vendula: Líbilo se mi, že jsme mohli každý číst svou knížku a vždy jsme dostali něco dobrého.

Matouš: Celkem se mi líbilo, že jsme si dávali sušenky a ostatní dobroty. A taky bylo dobré, že jsem se i něco zajímavého dočetl ve své knížce. 

Martin: Čtenářský klub mi umožňuje čtení, tím myslím to, že většinou se přes týden ke čtení nedostanu. Dále taky jsem zde se svými kamarády a můžu se s nimi potom o té knížce pobavit. K tomu zde je také možnost dát si nějakou sladkost či bonbón a nakonec taky jedničku.

Jana: Líbilo se mi, že jsme se bavili o knížkách a mohli jsme si půjčovat knihy ze třídní knihovny. Dostali jsme nějaké dobroty a mohli si v klidu číst.

Lukáš: Čtenářský klub mě bavil, protože mi umožnil číst i přes týden, protože když už mám čas na čtení, tak většinou jen o víkendu. Taky se mi líbilo, že jsem si u čtení mohl povídat s kamarády.

Jindra: Na klubu se mi líbilo jeho vedení a zábava v něm.

Alexej: Já si myslím, že tento klub mám velice rád i kvůli jeho zvláštnímu kolektivu.

Marek: Zlepšil jsem se, četl jsem knihy, které mě bavily, uklidňovalo mě to, paní učitelka byla vždy hodná.

Vojtěch: Zlepšil jsem se ve čtení, byl to pro mě odpočinek, tvořili jsme skvělý kolektiv.

Magdaléna: Hodně jsem se zlepšila ve čtení, líbil se mi klid, byla to pro mě zábava.

Gabriela: Líbilo se mi čtení i hry, mám radost, že jsem se zlepšila.