Lyžařský výcvikový kurs pro žáky 2. stupně – Grúň

Lyžařský výcvikový kurs pro žáky 2. stupně – Grúň

Letošního kurzu se zúčastnilo 44 dětí.

V neděli 12. února 2023 jsme od školy vyjeli do Beskyd. Autobus nás v pořádku dovezl na zastávku, ze které jsme šli zimní procházkou čtyři km k horské chatě, v níž jsme celý týden bydleli. Děti si hned po výstupu z autobusu začaly užívat pravou zimu.

Od pondělí do pátku probíhal výcvik na lyžích či snowboardu, a to dvakrát denně. Děti se zlepšovaly každým dnem a ve středu, kdy bylo počasí jako z pohádky (úplné „azuro“), jsme se všichni dostali na sedačkovou lanovku. Radost byla pro některé o to větší, jelikož doposud na sedačkové lanovce nejeli. Středeční odpoledne jsme strávili vycházkou do okolí, viděli jsme královnu Beskyd – Lysou horu, a dokonce i sousední velehory – Vysoké Tatry a Malou Fatru. Po návratu děti vymyslely pozdravy pro třídní učitelky, došlo na koulovačky či klouzání se po svahu. Než jsme se nadáli, byla tma a pomalu se blížila večeře. Jelikož středeční den je v polovině kurzu, večer jsme kvalitně protáhli namožené svaly a snažili se zrelaxovat a nasbírat síly na poslední dva dny.

Večerními programy se stmeloval kolektiv, získali jsme  nové znalosti, nechyběl ani rozbor našich dovedností na lyžích nebo snowboardu.

Páteční dopoledne se počasí nevyvedlo a pršelo, ovšem to děti neodradilo od posledního lyžování a zvládly to na jedničku s hvězdičkou. Po obědě jsme se vydali opět k autobusu, po cestě nechyběly „slidy“ po ledu a rozloučení se zimním počasím.