Jak jsme se žáky VII.C a II.B 5. září pouštěli drony

Jak jsme se žáky VII.C a II.B 5. září pouštěli drony

Drony pouštěli Ríša, Matouš a Petr ze VII.C. Předvedení jejich „dětských“ dronů proběhlo v úterý 5. září třetí vyučovací hodinu, kdy se na školním hřišti sešli žáci VII.C a II.B.

 

 


Rozhovor se žáky, kteří předvedli drony

Zeptali jsme se Richarda Huly
1) Ríšo, co to je dron? Bezpilotní letadlo
2) Narazil si dronem někdy do zdi? Ano, když jsem se s ním učil zacházet.
3) Jak drahý byl tvůj dron? 2-3 tisíce korun.

Položili jsme otázky Matouši Klanicovi
1) Matouši, kdy a kde se nejlíp s dronem létá? Tam, kde není vítr.
2) Jak těžké je se naučit dron pilotovat? První let je o trpělivosti a potom je to zábava.
3) Jak jsi spokojen s výkonem tvého dronu? Jsem spokojen.

Zeptali jsme se Petra Kučery
1) Petře, co je podle tebe dron? Dron je létající plastová věc se čtyřmi vrtulemi.
2) Co tě na aktivitě s dronem baví? Létat a zlepšovat se.

 

Zpracování dojmů žáků VII.C
Dne 5. 9. ve 3. vyučovací hodině se na školním hřišti pořádala malá přehlídka dronů. Této akce se účastnily třídy VII.C a II.B. Na této přehlídce jsme mohli vidět tři drony různých typů a velikostí. Vlastníkem prvního dronu byl Matouš Klanica. Dron se však během přehlídky vybil. Druhý dron vlastnil Richard Hula. Tento dron žáky II.B naprosto uchvátil. Létal nejvýše a byl největší ze všech dronů. Při vzletu málem narazil do autorů tohoto článku. Měl také komplikace s přistáváním, pokaždé se převrátil jako palačinka. Vlastníkem třetího dronu byl Petr Kučera. Měl nejmenší dron ze všech účastníků. Bohužel se mu nepovedlo s dronem vzlétnout. Navzdory všem komplikacím si akci všichni užili.

Sofie Václavíková, Blanka Nováková, Hedvika Koudelková, Jana Drexlerová


Na začátku 3. vyučovací hodiny jsme šli na školní hřiště. Tam jsme se setkali s II.B. Stoupli jsme si do kroužku a Matouš začal povídat informace o dronu. Hned poté nám předvedl, jak ten dron létá. Po Matoušovi byl na řadě Richard. Předvedl, jak létá jeho dron, a po něm měl ukázku svého dronu Petr, jemu se nepodařilo dostat dron do vzduchu. Jakmile Petr skončil, tak jsme šli do třídy.

Tom Jakuba, Šíma Staněk, Jindra Bohm


„Dronday“
V úterý 5. 9. 2023 3. hodinu se VII.C společně s II.B vydala na hřiště školy podívat se na přehlídku dronů. Celkem byly tři drony různých velikostí. Napřed kluci všechny drony představili a děti se seznámily s pojmem dron. Poté drony vzlétly, některé letěly vysoko a některé nízko. Nejdřív vzlétla Matoušova „helikoptéra“, poté vzlétl největší dron Richardův a nakonec nejmenší dron Petrův.

Děti z II.B za drony stále běhaly, pak Ríšův dron provedl backflip. A nakonec „startoval“ z Honzovy hlavy. Všem se to moc líbilo a všichni si odnesli skvělý zážitek.

Stella Tomancová, Elen Šlesingerová, Viki Vosková, Vendy Hodická


Dneska jsme byli s II.B pouštět drony. Drony přinesl Matouš, Petr a Ríša. Po stručném popisu těchto zařízení byl zkušební let. Matouš a Ríša ho sice s několika nouzovými přistáními zvládli, ale Petrův dron měl potíže s vrtulí a byl poněkud nekontrolovatelný. Druhákům se akce velmi líbila a většina se rozhodla, že začne na dron šetřit.

Lukáš Janík, Jan Vašina


Matouš, Ríša a Petr přinesli do školy drony. Matouš začal, jeho dron byl zpočátku neovladatelný. Když Ríšův dron klesal, děti ječely, a poněvadž začal dron stoupat, všichni jásali. Petrův dron ani nevzlétl, něco se porouchalo.

Anita Augste, Kamča Lochmanová, Terka Pártlová, Katka Vítková

Ríšo, Matouši a Petře, děkujeme!