Rodičovské kavárny

Rodičovské kavárny

Vážení rodiče,

srdečně Vás zveme do rodičovské kavárny, která se bude tentokrát věnovat tématu kyberprostoru. 

Dozvíte se, jak používat internet bezpečně, jaké nebezpečí může na internetu hrozit Vašim dětem či jak jim můžete pomoci. 

Toto setkání proběhne 24. ledna od 16 hodin v učebně číslo 15

Rodičovské kavárny jsou určeny všem rodičům, prarodičům, zákonným zástupcům žáků naší školy i jejím přátelům, kteří mají chuť se neformálně setkávat s ostatními rodiči a mají zájem se dozvědět něco víc z oblasti výchovy a vzdělávání. Máme za to, že informovanost rodičů a podpora při výchově jejich dětí napomáhají k dobrým vztahům mezi rodinou a školou. 

Cílem těchto setkání je sdílení zkušeností, vzájemná podpora, pomoc a spolupráce. Mnohdy se rodiče dozví zajímavé rady a tipy, jež jim při výchově dětí mohou pomoci. Jindy jim pomůže fakt, že to, co dělají, dělají dobře, nebo alespoň nejlépe, jak umí.

Rodičovské kavárny neboli vzdělávací semináře pro rodiče jsou na naší škole pravidelně organizovány k tématům, která rodiče zajímají. Finančně je zajišťuje Sdružení rodičů Křídlo, jež nám také často poskytuje náměty k setkáním. Ta se týkají nejen přímo školy – zajímavé byly např. přednášky na téma Hejného metoda v matematice nebo Elektronická podpora vzdělávání, ale také duševních stavů dětí i rodičů, jejich motivace a zvládání úzkosti. Semináře se také zabývají zdravým životním stylem, první pomocí, způsobem trávení volného času či návykovými látkami a nástrahami kyberprostoru.  

Na seminářích se obvykle sejde 10–20 rodičů. Jsme rádi za každého dalšího rodiče, který se k tomuto setkání připojí, ale pravdou také je, že právě nižší počet účastníků a neformální posezení spojené s kávou a dalším drobným občerstvením vyvolává příjemnou a přátelskou atmosféru, v níž se rodiče cítí bezpečně a bez problémů pokládají dotazy a sdílejí své vlastní zkušenosti.